Arhīvs
Marts, 2024
26
27
28
29
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
“Tiesnesi, izņem kaviāru no acīm!” - intervija ar Vjačeslavu Bulanovu
Publicēts 28. februārī, 2009.
Krievu tiesnesim Vjačeslavam Bulanovam ir patiesi iespaidīgs CV. Viens no pēdējiem ierakstiem - U20 pasaules čempionāta fināls. IIHF mājaslapa piedāvā interviju ar soģi.

Nesen tiesājāt U-20 pasaules čempionāta finālu 22 000 skatītāju priekšā. Cik nozīmīga šī spēle jums bija?

Visas spēles iedalu trīs kategorijās. Pirmajā kategorijā ietilpst svarīgi mači, kuri sniedz gandarījumu. Protams, spēle Otavā ietilpst šajā kategorijā.

Šobrīd daži soģi ir negatīvi noskaņoti pret TV pārraidītām spēlēm, kur katrs lēmums var tikt izanalizēts un parādīts atkārtojumā. Jūs atbalstāt mūsdienu tehnoloģijas vai vecos laikus, kad vēl TV neraidīja hokeju?

Man labāk patīk, ja mačus rāda televīzijā. Galvenais ir saprast paša kļūdas, un vieglāk tās izanalizēt ir tieši ar atkārtojumu palīdzību. Protams, tiesnešiem tagad jābūt ļoti precīziem. Pateicoties televīzijai, gan hokejs, gan tiesneši ir palikuši daudz populārāki.

Hokejistu spēli ļoti ietekmē skatītāju skaits, bet kā ir tiesnešiem?


Uzskatu, ka tiesneši nevar no tā izvairīties, tāpat kā spēlētāji. Ja arēna ir pārpildīta, skatītāji rada neatkārtojamu atmosfēru.

Savā karjerā esat svilpis ļoti daudz mačos. Kuri ir ievērojamākie?

Katrs tiesnesis atceras savu pirmo spēli. Arī es. Tas notika pirms 18 gadiem, biju līnijtiesnesis. Bet kā galvenais tiesnesis pirmo spēli novadīju pirms 9 gadiem. Vēl atmiņā palikusi Kanādas-Šveices cīņa olimpiskajās spēlēs Turīnā.

Vai ir vēl kāda spēle, kurā gribētu tiesāt?

Jā, bet tas ir kā sapnis. Un mēs Krievijās sakām, ka sapņi jāpatur pie sevis. Citi tos nedrīkst uzzināt, jo var nepiepildīties.

Kas, jūsuprāt, šobrīd ir tiesāšanas galvenā problēma?

Lielākā problēma pielāgoties četru soģu ieviešanai. Ja tiesā viens pats, esi induviduālists un vari svilpt pēc savas manieres. Bet, ja esam vairāki, mums ir jādomā, jākustās un jāsvilpj vienādi. Tas ir smagāks darbs nekā var šķist. Taču šīs sistēmas ieviešana kopumā ir pozitīvs solis.

Ar ko atšķiras KHL un izlases maču tiesāšana?

Kad tiesāju KHL, gan spēlētājus, gan citus tiesnešus ļoti labi pazīstu. Zinu, ko varu sagaidīt. Savukārt izlašu spēlēs to nevaru paredzēt, arī hokejistiem ir krietni lielāks respekts pret soģiem.

Vai ir kāda kurioza replika, ko esat dzirdējis mača laikā par savu tiesāšanas manieri?

Jā, ir! KHL spēle notika tālu Krievijas austrumos, Habarovskā. Uz turieni jālido 8 stundas, taču tur pārdod sarkano kaviāru par neticami zemām cenām. Vienmēr, kad esmu Habarovskā, nopērku kilogramiem kaviāru, ko atvest ģimenei, draugiem. Lūk, reiz neieskaitīju vārtus mājinieku komandai pēc video atkārtojuma noskatīšanās. Kāds fans no tribīnēm kliedza: “Tiesnesi, izņem kaviāru no acīm un paskaties vēlreiz!” Manuprāt, tas bija diezgan smieklīgi.


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: