Arhīvs
Aprīlis, 2024
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
„Dinamo” pārpeld Amūru
Publicēts 2. septembrī, 2008.
Kontinentālo hokeja līgas sezonu Rīgas „Dinamo” sākusi ar uzvaru – 4:2 pārspēta Habarovskas „Amur” komanda.

Uzzinot spēles rezultātu, kāds kolēģis ar smaidu sejā paziņoja: „Dinamieši pārpeldējuši Amūru!” Tiesa kas tiesa – Amūra vismaz uz vienu pusi ir pārvarēta. Taču, neskatoties uz “Dinamo” funkcionāru solījumiem, tas paveikts ar formām, uz kurām spēlētāju uzvārdi drukāti kirilicā. Teiksiet - nianse? Iespējams, bet, redzot Latvijas komandu, tās spēlētāju uzvārdiem jābūt rakstītiem latviski. Tā tāču ir kontinentālā hokeja līga, un, lai cik savdabīgi tas skanētu, kontinents ir Eiropa, nevis Krievija.

MŪRIS. Pēc spēles Rīgas “Dinamo” galvenais treneris Juliuss Šuplers norādījis, ka teicamu spēli aizvadījis rīdzinieku vārtsargs Edgars Masaļskis. FOTO: Edijs Pālens, hokejs.lv

Taču tajā pašā laikā būtu jāatveldzē sakarsušo fanu vēl sakarsušākie prāti – tik spoža pelde kā Maiklam Felpsam nesenajā olimpiādē rīdziniekiem vis nepadevās. Lai nu kā, šajā reizē galvenais ir rezultāts uz tablo, ne tik daudz demonstrētais sniegums, kurš jo īpaši pirmajā periodā nespēja pārliecināt. Jau iepriekš rakstīju, ka garais pārlidojums, kas ievilkās pat 17 stundu, uz komandas sniegumu var atstāt pagalam nelāgu iespaidu. Zināma ietekme tam bija, taču, kā izrādījās, ne noteicoša. Galvenais treneris Juliuss Šuplers acīmredzot savu mājas darbu bija paveicis godam. „Uz noguruma fona un pēc 17 stundu lidojuma puiši ļoti labi izpildīja manis dotos uzdevumus,” pēc mača secināja J. Šuplers.

Izturējuši pirmās minūtes, kuru laikā vajadzēja spēlēt pat trijatā pret pieciem „Amur” hokejistiem (uz noraidīto soliņa jau teju pašā cīņas sākumā nosēdās Rodrigo Laviņš un vēlāk arī Filips Novāks), rīdzinieki centās apstiprināt savu nosacīto favorītu statusu. Tas izdevās 13. minūtē, kad divu vīru skaitlisko vairākumu izmantoja un, gūstot pirmos vārtus KHL, līgas vēsturē iegāja Aleksandrs Ņiživijs. Viņš pēc spēcīga Atvara Tribuncova metiena bija pirmais pie atlēkušās ripas un raidīja to Habarovskas komandas vārtos (1:0).

Otrajā periodā abas komandas apmainījās ar precīziem metieniem. Rīdziniekiem, sekmīgi izspēlējot vairākumu, precīzs bija Marsels Hosa, bet „Amur” vienībā Kails Vanvigs (2:1).

Noslēdzošajā spēles daļā Taileru Mosu Habarovskas vārtos pārspēja Miķelis Rēdlihs un Mets Elisons. Edgaru Masaļski, kurš, J. Šuplera vārdiem, maču „ļoti labi nospēlēja”, vēl vienreiz pārspēja Peters Nīlanders. Uz neko vairāk „Amur” arī nebija spējīgi un, skanot beigu signālam, „Dinamo” varēja svinēt uzvaru ar 4:2.

Pēc spēles J. Šuplers atzina, ka ir priecīgs par „Dinamo” pirmo vēsturisko uzvaru (būtu dīvaini, ja viņš būtu bēdīgs). „Spēle iznāca interesanta, ar iespējām abām komandām gūt vārtus. Daļēji mums paveicās, vienreiz aizsargi izvilka ripu jau no tukšiem vārtiem. Kopējo ainu nedaudz pabojāja daudzie noraidījumi, taču tas tāpēc, ka bija liela vēlme sevi pierādīt,” sprieda „Dinamo” treneris.

Tikmēr „Amur” galvenais treneris Anatolijs Jemeļins norādīja, ka pie vainas bijušas tieši pieredzējušo spēlētāju pieļautās kļūdas un lielais uztraukums. „Pirmajā periodā savu komandu nepazinu. Mandrāža, pārāk liels uztraukums – ripa maniem spēlētājiem lēkāja kā varde. Uzbrukumā rīkojāmies nepareizi, ripa gāja vai nu laukuma stūros, vai aiz vārtiem, tādējādi mēs atvieglojām darbu „Dinamo” aizsargiem,” secinājis A. Jemeļins. „Mūsu komanda vēl ir tapšanas stadijā. Viss vēl ir priekšā.”

Rīt abas komandas tiksies vēlreiz. 

Kontinentālā hokeja līga
2. septembris, Habarovska

Habarovskas „Amur” – Rīgas „Dinamo” 2:4 (0:1, 1:1, 1:2)

Vārti: 12:15 Ņiživijs (vair.) 0:1; 29:46 Hosa (Petrovickis, vair.) 0:2; 35:25 Vanvigs (Krisanovs) 1:2; 41:12 Rēdlihs (Dārziņš) 1:3; 58:41 Nīlanders (Turkovskis, vair.) 2:3; 58:55 Elisons (Hosa) 2:4;

Soda minūtes: 18:22
Metieni: 35:38

Jānis Krēķis, HOKEJS.LV redaktors


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: