Arhīvs
Marts, 2024
26
27
28
29
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
„Dinamo” sāk KHL sezonu
Publicēts 2. septembrī, 2008.
Šodien ar spēli Habarovskā pret vietējo „Amur” tiek dots starts Rīgas „Dinamo” dalībai Kontinentālajā hokeja līgā. Sezona sāksies ar dzelžainu grafiku - piecas spēles pašos Krievijas austrumos.

Gatavojoties jaunajai sezonai, „Dinamo” aizvadījusi 12 pārbaudes spēles – sešas uzvaras un tikpat zaudējumi. Spēlēts ticis pret pietiekami solīdiem pretiniekiem. Kaut vai pēdējā pārbaudes turnīrā, kad pretī stājās Mitišču „Atlant” hokejisti. Šai komandai gaidāmā KHL sezona tiek paredzēta visnotaļ spoža. Abās spēlēs pret Maskavas pievārtē spēlējošo komandu rīdzinieki piedzīvoja zaudējumus, tiesa, ne tādus, par kuriem būt aiz kauna jābāž galva smiltīs, - 1:3 un 2:3 (pēcspēles metienu sērijā).

Viens no galvenajiem jautājumiem dienas kārtība noteikti ir, vai komanda gatava daudzo laika joslu pārvarēšanai. Lielākajai daļai rīdzinieku šāds pārbaudījums noteikti būs kaut kas nepieredzēts karjerā, taču to nedrīkstētu minēt kā vienīgo ieganstu nesekmīgai spēlei (tpu, tpu, tpu…) Tiesa, kā avīzei Diena atzinis komandas galvenais treneris Juliuss Šuplers, “pirmajā spēlē aklimatizācijas ziņā lielām problēmām nevajadzētu būt. Grūtāk būs otrajā un trešajā spēlē. Bez krituma tik garā pārbraucienā neiztikt.”

Pirmo spēli savu līdzjutēju priekšā dinamieši aizvadīs 11. septembrī pret Oļega Znaroka trenēto Balašihas „MVD”. Bet līdz tam priekšā piecas smagas spēles Krievijas pašos austrumos (otrdien un trešdien pret „Amur”, 5. septembrī pret Novokuzņeckas „Metallurg”, bet 7. un 8. septembrī Novosibirskā pret „Sibirj”), daudzu stundu laika joslu pārvarēšana un garšs pārlidojums. Tas viss vienā kišā-mišā-ar-rozīnēm varētu atstāt būtisku iespaidu uz rīdzinieku demonstrēto sniegumu. Tā kā varbūt pagaidīsim līdz komanda iespēlēsies, apradīs ar situāciju, apošņās gaisu, dabūs pa šņukuru jeb noslīcinās pirmos kucēnus un tikai tad sāks demonstrēt savu īsto sniegumu. Sezona ir gara un tās sākumā par čempionu nevienu nekronē.

Piecu spēļu izbraukumā dosies trīs vārtsargi, astoņi aizsargi un 15 uzbrucēji. Tiesa, katrai spēlei varēs pieteikt tikai 21 hokejistu, no kuriem vienam jābūt 1989. gadā dzimušam. Šoreiz tas būs Ronalds Cinks. 

FOTO: Edijs Pālens, hokejs.lv


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: