Arhīvs
Aprīlis, 2024
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
Biznesa projektam bilance negatīva
Publicēts 8. septembrī, 2008.
Biznesa projekts Rīgas „Dinamo” aizvadījis pirmo (smago) izbraukuma spēļu sēriju Kontinentālās hokeja līgas ietvaros. Gūta viena uzvara un piedzīvoti četri zaudējumi, turklāt divi no tiem sanākuši pamatīgi.

Šodien atkārtoti tiekoties ar Novosibirskas „Sibirj”, tika piedzīvota vēl viena sagrāve – 1:6. Dienu iepriekš Novosibirskas hokejistiem zaudēts arī pagarinājumā ar 1:2. Piecu izbraukumu spēļu sēriju „Dinamo” noslēguši ar pieciem punktiem piecās spēlēs.

Aklimatizācija, Krievzemes tālāko nostūru iepazīšana, veicot garus pārlidojumus, un pašu spēlētāju (ne)varēšana noteica piecu spēļu izbraukumu sērijas ne pārāk sekmīgo bilanci (viena uzvara un četri zaudējumi).


NEVEIKSME. Aizvadītās piecās spēlēs Rīgas “Dinamo” vārtos ripa pabijusi 25 reizes. FOTO: Edijs Pālens, hokejs.lv

„Dinamo” treneris Artis Ābols pirms šīs dienas spēles norādīja, ka, lai arī piedzīvoti zaudējumi, vēl pāragri vērtēt, uz ko komanda esot gatava, jo vēl tikai sezonas sākums. Treneris skaidroja: „Jā, Novokuzņeckā zaudējums bija pārāk smags, bet tajā pašā laikā tā bija ceturtā diena, un ilgais pārlidojums – vispirms uz Habarovsku, tad piecas laika joslas atpakaļ – zināmas aklimatizācijas problēmas un nogurumu radīja.”

Tajā pašā laikā treneris vainu nemeklēja tikai un vienīgi garajos pārlidojumos. „Protams, piecas spēles ar tādiem pārlidojumiem nav viegli, bet visām komandām ir smags kalendārs. Jā, pirmais svaigums varbūt vairs nav, bet tajā pašā laikā ir sezonas sākums un nekādam milzīgam pārgurumam arī nevajadzētu būt,” spriež A. Ābols.

Tagad rīdzinieki atgriežas mājās un ceturtdien aizvadīs pirmo spēli līgas ietvaros arī savu līdzjutēju priekšā. Pretiniekos Oļega Znaroka trenētā Balašihas MVD, kurai līdz šim veicies labāk nekā „Dinamo”. MVD izcīnījusi divas uzvaras tikpat spēlēs, tiesa, abas maču pagarinājumos.

Pēdējās spēlēs dinamiešiem nav palīdzējis arī biznesa projekta fanu veidotā reklāmas kampaņa pie Rīgas-Daugavpils šosejas, uzrakstam „Rīga” līdzās novietojot burtus, kuri veido vārdu „Dinamo”. Arī fanu ceremoniālie uzvaras deju soļi un neveiklie saucieni pie jaunizveidotā uzraksta nespēja palīdzēt – rīdzinieki cieta sakāvi visās trijās spēlēs pēc uzraksta parādīšanās. Lai nu kā, uzslavas fanu grupiņai par centību!

Gods kam gods – „Dinamo” vadība vai no ādas lien laukā, lai piesaistītu vietējo hokeju apjūsmotāju uzmanību. Šajā jomā daudz no šī biznesa projekta varētu mācīties Latvijas čempionāta komandas, kā arī Baltkrievijā startējošais kvartets. Protams, bez tiešas Krievijas gāzes smakas (un ar visām no tā izrietošām sekām) „Dinamo” ne tuvu nevarētu veikt tik Latvijas mērogiem vērienīgas PR kampaņas, kādas tā īsteno pašlaik.

Kontinentālā hokeja līga
Harlamova divīzija

Amur 4 8 11-10*
Sibirj 4 6 11-7
Lokomotīve 3 6 10-8
Lada 3 6 8-7
Dinamo Rīga 5 5 13-25
Avangard 3 3 5-8
___________________________
* - komanda, spēles, punkti, iemestie – ielaistie vārti

Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: