Arhīvs
Marts, 2024
26
27
28
29
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Jau labāk
Publicēts 5. augustā, 2008.
“Rīgas Dinamo” hokejisti sezonas trešajā pārbaudes spēlē ar 5:1 pārspēja citu Kontinentālās Hokeja līgas (KHL) vienību Minskas “Dinamo”. Manāms progres gan apmeklētībā, gan spēles kvalitātē.

Pēc neizteiksmīgā sestdienas mača ar “Amur” daudziem radās priekšstats, ka šodien nekas diži cerīgs nav gaidāms. Citi varbūt nepiekritīs, jo tribīnēs brīvu beņķi bija daudz grūtāk atrast, nekā balsošanas dienā. Uz ledus nodemonstrētais jau daudz vairāk līdzinājās hokejam - vismaz tādam, kuru jāspēlē KHL. Mača otrajā daļā pārsteidza rīdzinieku vairākums. Kaut gan neviena skaitliskā pārsvara epizode netika izmantota, atsevišķos vairākumos ripa ceļoja pa labi, pa kreisi it kā aiz loga būtu gaidāms sniegs.

Sākumā možāki izskatījās viesi no Baltkrievijas, ko minskieši septītajā minūtē apliecināja ar precīzu metienu Sergeja Naumova sargātajos vārtos (0:1). Astoņas sekundes pirms pirmā pārtraukuma Ronalds Petrovickis domās pārtraukumā aizceļojušos viesus atvēsināja (1:1). Spēles vidū vadības sviras nonāca dinamiešu īpašumā. Uz ledus rīdzinieki kaimiņus nesita, bet rezultāta izteiksmē mūsējo pārsvars bija visnotaļ pieklājīgs.

Vispirms divu Stenlija kausu īpašnieks Marks Hartigans izrāvienā divi pret viens ar Kerča pauzi nolika gulēt minskiešu aizsargu un Cipulim vien atlika ietriekt ripu tīklā.

Citā pretuzbrukumā pēc nelielas saminstināšanās Armands Bērziņš neskatoties centās atrast brīvu partneri, taču beigās partneris atrada pašu Bērziņu, bet ripa - vārtus (3:1).

Minkas hokejisti uzskatāmi varēja samazināt rezultāta starpību vismaz par vārtu tiesu, taču tādus kā Andreja Mihaļeva izgājienus viens pret viens vecmeistars Naumovs ēd brokastīs. Ne tik atklāti, bet arī Miķelis Rēdlihs palika viens pret vārtsargu, un arī neiemeta… Likās, ka Rēdlihu jaunākās atvases klupšanas akmens bija pārliecības trūkums, taču krietni pieredzējušākais kolēģis iebilda, ka lielākiem meistarstiķiem Miķelim ir rokas pa lēnu.

Pēdējās divdesmit minūtēs aiz apmales palika leģionārs Petrovickis, kurš esot sadauzījis sānus, tāpēc sportists bijis jāpasaudzē.

Nervi neizturēja Armanda Bērziņam, kuru cīņā par vietu vārtu priekšā no pacietības izveda Andrejs Kozirevs. Apmainījušies ar pāris atklātiem sitieniem sejas virzienā abus dumpiniekus soģi aizsūtīja uz dušām. Un balle beigta.

50. minūtē ar metienu no vārtu priekšas vēlreiz par sevi lika runāt Hartigans (4:1), bet trīs minūtes pirms beigu signāla Marsels Hosa uzspodrināja hokeja pasaulē savu labi zināmo uzvārdu. Impresīvs metiens kritienā un 5:1.

Pēc spēles notikušajās “bullīšu” sacensībās skatītājus pievīla Ņiživijs un Hartigans. Ja pirmais piebrauca pa tuvu vārtsargam, tad amerikāņa šķīliens bija vienkārši “uz dullo”. Savukārt Naumovs prasmīgi tika galā ar visiem trim izgājieniem. Visu izšķīra Laura Dārziņu uznāciens. Dārziņš tik ilgi driblēdams slīdēja vārtsargam virsū, ka likās laiks apstāsies. Ko gudram padarīsi - ripa ar neērto nūjas pusi tika iemānīta vārtos.

Visu lasīt: http://hokejs.lv/2008/08/05/jau-labak/ 

Autors: Kristaps Zaļkalns, HOKEJS.LV

Foto: http://www.dinamoriga.eu, Ilmārs Znotiņš, Nikon 

 

 

 


Komentāri (1)
Mikausis: žēl, ka spēles notiek Inbox hallē nevis arēnā. baigi tālu jākratās. laikam tas vēl ir par dārgu. reklāmu arī neesmu redzējis par nākamajām pārbaudes spēlēm...
05/08/2008 09:39
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: