Arhīvs
Aprīlis, 2024
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
Kanāda – čempioni
Publicēts 7. janvārī, 2009.
Ar Kanādas U-20 izlases uzvaru pār Zviedriju (5:1) noslēdzies pasaules čempionāts. Kanādieši triumfēja jau piekto gadu pēc kārtas.

Zviedriem jau otro gadu pēc kārtas nākas samierināties ar sudraba medaļām. Mājinieku vārtos lieliski darbojās Dastins Tokarskis, kurš atsita un tvēra teju jebkuru no oponentu metieniem. Kanādas izlase ar uzvaru noslēdza perfektu sēriju – sešas uzvaras tikpat spēlēs. Komandu līdz triumfam aizveda 65 gadus vecais Pats Kvinss, kļūdams par vecāko treneri, kas izcīnījis zeltu U-20 pasaules meistarsacīkstēs. Maču apmeklēja 20380 skatītāju, kas ir turnīra rekords.

Zviedrijas valstsvienība maču neuzsāka gluži tā, kā bija vēlējusies. Pēc ķildas pie vārtsarga Jakoba Markstroma vārtiem, Mikaels Beklunds izpelnījās nevajadzīgu sodu – tas viss tikai 22 sekundes pēc pirmā iemetiena. Un jau 16 sekundes vēlāk P.K. Sabans atklāja rezultātu, tas ļāva „eksplodēt” faniem. Atlikusī perioda daļa tika aizvadīta līdzvērtīgā cīņā. Lai gan kanādiešiem bija pāris vārtu gūšanas iespējas, tās netika izmantotas.

Pašreizējie čempioni otro periodu uzsāka gausi, bīstamu momentu izveidoja Magnuss Sevnsons-Pājarvi, bet Tokarskis savu darbu veica lieliski. Andželo Espozito ceturtajā spēles minūtē izrāvās uz vārtiem, pretinieku vārtsargu noguldīja uz ledus (viņš bija krietnā attālumā no „būra”), taču, saņēmis triecienu no Viktora Hedmana, uzbrukumu neturpināja. Hedmanam nācās samierināties ar izsvilpšanu visu turpmākā mača laikā. 35 sekundes vēlāk Espozito, kuru gaida ļoti spoža karjera, izpildot metienu no neērtās puses, pārspēja Markstromu – 2:0. Liela daļa no šīm divdesmit minūtēm tika aizvadīta skandināvu aizsardzības zonā.

Kanāda panāca 3:0, pateicoties ātram un precīzam metienam no Hodžsona puses. Vārtu guvums lielā mērā nodrošināja uzvaru, lai gan zviedri ne uz brīdi nepadevās. Joakims Andersons samazināja deficītu līdz 1:3 trešās trešdaļas astotajā minūtē, izmantodams vairākumu. Zviedrijas galvenais treneris laukumā laida sesto hokejistu, kaut arī līdz spēles beigām bija palikušas trīs minūtes. Džordans Eberls iemeta ripu tukšos vārtos, bet Hodžsons savam kontam pievienoja vēl vienu „golu” īsi pirms kārtējā čempionu titula iegūšanas. Zviedri kopumā izdarīja vairāk metienu pa vārtiem – 40:31. Turnīrā tika uzstādīts vēl viens rekords – vērot mačus bija ieradušies 453282 skatītāji.

„Mēs labi iesākām un tikpat labi turpinājām maču,” komentēja Kvinss. „Ātrie vārti ļoti palīdzēja noņemt spiedienu no mūsu pleciem.”

„Uzvarēt mājās ir daudz patīkamāk,” uzsvēra Džons Tavaress, kurš dalīja rezultatīvākā spēlētāja godu ar Hedžsonu. „Fani bija lieliski, patīkami arī, ka vairākas pazīstamas ģimenes vēroja mačus.”

Kanāda – Zviedrija 5:1 (1:0, 1:0, 3:1)

Foto: Matthew Murnaghan/HHoF


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: