Arhīvs
Aprīlis, 2024
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
Pirmajā spēlē pārliecinoša uzvara
Publicēts 6. februārī, 2009.
Latvijas izlase pirmajā olimpiskās kvalifikācijas mačā sagrāva Ungārijas valstsvienību ar 7:3. Pie uzvaras tika arī Ukraina.

Spēli ļoti aktīvi iesāka mūsējie, vairākkārt metot pa Leventa Szupera vārtiem. Jau pirmajās piecās minūtēs izdarīto metienu skaits bija līdzīgs tam, kāds parasti komandām ir perioda laikā. Taču rezultātu atklāt izdevās tieši ungāriem. Balāšs Ladaņji ar raidījumu starp Edgara Masaļska kājsargiem bija rezultatīvs pretuzbrukumā. Līdz ar to pieklusa gan latviešu uzbrukumi, gan arī skatītāji. Bet īstajā brīdī Latvijas vienībai bija vairākuma iespēja - to izmantoja no Amerikas atlidojušais Jānis Sprukts. Metienu pārsvars trešdaļā bija neidomājams - 19:1.

Vārtu guvums turpretim visus atdzīvināja, atgriezās spēle ungāru aizsardzības zonā. Otros vārtus pēc Sprukta piespēles guva aizsargs Arvīds Reķis, bet 45 sekundes vēlāk precīzs izrādījās Laura Dārziņa metiens un rezultāts uz tablo jau rādīja 3:1! Ungārijas izlases atgūšanās izskatījās neiespējama, jo aktivitātes mājinieku zonā praktiski nebija. Tomēr, kad ungāri uzbruka, viņiem nebija jāpielieto milzīgas taktiskās variācijas, lai gūtu vārtus. Perioda vidusdaļā, latviešu pretiniekiem izspēlējot vairākumu, Martons Vass izpildīja metienu no zilās līnijas. To gan Masaļskis atsita, taču ripa atleca tieši pret Bensa Svašzneka slidu, ielidodama vārtos. Ungāru faniem (jā, tādi tur bija!) prieks uz neilgu laiku. Neilgu, tāpēc ka pēc 90 sekundēm Mārtiņš Karsums no tuvas distances izrādījās pārāks par Szuperu. Ungāri bija sīksti, nepadevās. Pat centās uzbrukt! Un tas vainagojās ar augļiem - vispirms štanga, bet brīdi vēlāk jau 4:3. Un atkal gols Svašzneka kontā.

Trešajā trešdaļā līdz vārtu guvumam nācās gaidīt deviņas minūtes. DEL līgas zvaigzne Herberts Vasiļjevs spēja apmānīt Szuperu (Szupermenu, kā viņu sauc pēc veiksmīgiem mačiem). Divas minūtes pirms cīņas beigām Lauris Dārziņš panāca 6:3, bet punktu pielika Karsums, kurš bija precīzs pēc Ģirta Ankipāna piespēles. Godam nopelnīta pirmā (cerams, no trim) uzvara! Galvenais treneris Oļegs Znaroks gan vēloties veikt dažas izmaiņas aizsardzības līnijā…

Rīt mūsējie mērosies spēkiem ar Ukrainas valstsvienību, kas šodien pārspēja Itālijas izlasi ar 3:2. Ukraiņi gan kontrolēja spēles gaitu visa mača laikā. Vienīgi bija jāiespringst pēdējo minūšu laikā, kad itāļi samazināja rezultāta starpību līdz minimumam.

Latvija - Ungārija 7:3 (1:1, 3:2, 3:0)

Vārtus guva: Ladaņji, Voss, Svašzneks; Sprukts, Reķis, Dārziņš (x2), Karsums (x2), Vasiļjevs.

Foto: Valda Kalniņa


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: