Arhīvs
Aprīlis, 2024
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
Pret krieviem zaudējums
Publicēts 27. decembrī, 2008.
Latvijas U-20 izlase pasaules čempionātu augstākajā divīzijā sākusi ar zaudējumu pret Krievijas vienaudžiem – 1:4.

Latvieši pirms čempionāta, kas notiek Kanādā, sākuma aizvadīja trīs pārbaudes mačus. Pirmajā no tām tika atzīts ASV pārākums – 3:12, bet pēc tam uzveikti vācieši ar 4:3.

Mačā krievi izvirzījās vadībā tikai pirmā perioda beigu daļā. Vjačeslavs Voinovs pārspēja Nauri Enkuzēnu laikā, kad noraidījumu izcieta Lauris Bajarūns. Otrās trešdaļas vidusdaļā talantīgais Pāvels Černovs nopelnīja otro punktu spēlē, šoreiz gan Enkuzēns tika apspēlēts vienādos sastāvos. Trešais periods, kā izrādījās, bija visrezultatīvākais. Kad Ronalds Cinks atradās uz noraidīto soliņa, precīzs metiens Maksimam Gončarovam. Jāsaka, ka vismaz uz goda vārtiem tika cerēts. Un mūsējie to arī paveica – par Daņilu Alistratovu pārāks izrādījās Jāņa Ozoliņa raidījums. Diemžēl dažas sekundes pirms finālsirēnas Dmitrijs Klopovs guva vēl vienus vārtus, nodrošinot krieviem uzvaru ar 4:1. Spēcīgos Krievijas pārstāvjus apturēt nebija viegli, ko apliecina noraidījumu skaits – mūsējiem tas ir divtik liels kā pretiniekiem.

28. decembrī latvieši cīnīsies ar Slovākiju, 29. – ar Zviedriju, bet šā gada pēdējā dienā 31. decembrī nāksies mēroties spēkiem ar somiem. Vietu pusfinālā nodrošinās grupu uzvarētāji, bet ceturtdaļfinālā spēkiem mērosies otro un trešo vietu īpašnieki. Vienības, kas finišēs ceturtajā vai piektajā pozīcijā mērosies spēkiem viena ar otru, lai paliktu augstākajā divīzijā.

Latvijas U-20 izlases sastāvs PČ

Vārtsargi: Nauris Enkuzēns, Raimonds Ermičs

Aizsargi: Alberts Iliško, Gvido Kauss, Aldis Pizāns, Mārtiņš Gipters, Jānis Smits, Kristaps Kuplais, Krišs Grundmanis, Ralfs Freibergs.

Uzbrucēji: Roberts Bukarts, Gunārs Skvorcovs, Roberts Jekimovs, Koba Jass, Jānis Ozoliņš, Jānis Straupe, Ronalds Cinks, Vitālijs, Pavlovs, Artjoms Ogorodņikovs, Lauris Bajarūns, Edgars Lipsbergs, Edgars Uļeščenko.

Foto: Juris Zariņš, easyget.lv.


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: