Arhīvs
Marts, 2024
26
27
28
29
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Pusfināla gaidās
Publicēts 7. decembrī, 2008.
Čempionu līgas pusfinālus gaida ļoti daudz hokeja atbalstītāju Eiropā. Ieskatīsimies, kādi mači vēl klubiem gaidāmi, un kāda būs situācija ar skatītājiem.

Lai gan Čempionu līgas A grupas tabula šķiet ļoti tuva punktu ziņā, dzīvē tā gluži nebija. Magņitogorskas „Metallurg” jau bija nodrošinājuši vietu pusfinālā pēc grupas trešās spēles, bet grupas noslēguma tabulā viņi tuvākos sekotājus apsteidza tikai par punktu. Tas tādēļ, ka pēdējā kārtā piedzīvots negaidīts zaudējums pret Berlīnes „Eisbaren”, par ko hokejs.lv jau ziņoja. „Ir grūti nospēlēt augstā līmenī, kad zini, ka vieta nākamajā kārtā jau nodrošināta,” paskaidro krievu komandas treneris Valērijs Belousovs. Tiesa, pieminētajā mačā Magņitogorskas hokejistiem ar veiksmi bija tā kā bija… „Mēs trīs reižu trāpījām pa vārtu stabu. Ja kaut viena no tām ripām būtu ielidojusi vārtos, spēle izvērstos pavisam savādāka.”

Šobrīd spēlētājiem šī neveiksme jāaizmirst un jāgatavojas nākamajam pārbaudījumam. Pirms pusfināla „Metallurg” jāaizvada divi mači pašmāju čempionātā. Jāsaka gan, ka arī viņu pretiniekiem – Ufas „Salavat Julajev” sagaida tieši tas pats. „Mēs esam ļoti priecīgi, ka iekļuvām pusfinālā,” piebilda Balousovs, par spīti tam, ka lielākā daļa paredz viņa komandas tikšanu finālā.

„Salavat Julajev” turpretim pēdējo cīņu grupu turnīrā uzvarēja. Tādējādi viņi nodrošināja mājas spēles priekšrocību atbildes cīņā 7. janvārī. „Ļoti žēl, ka pret Ufu nevaram spēlēt finālā,” nožēlu izteica uzbrucējs Aleksejs Simakovs.

Divu maču rezultātu starpībai nebūs nozīmes, jo visu izšķirs uzvaru skaits. Ja pirmais mačs noslēgsies neizšķirti, papildlaiks netiks aizvadīts. Tādā gadījumā visu izšķirs otrās cīņas rezultāts. Ja arī otra spēle beigsies neizšķirti, pēc pamatlaika aizvadīšanas komandas uzvarētāju noteiks ar pēcspēles metienu palīdzību.

„Mēs gaidām ļoti aizraujošu cīņu,” izteicās „Salavat Julajev” trenera asistents Veners Safins. „Krievu komanda noteikti uzvarēs turnīrā.”

Savukārt Cīrihē pusfināls tiek gaidīts ar lielu nepacietību. Bija nepieciešamas mazāk nekā divas stundas, lai pārdotu visas 6200 pieejamās biļetes uz otru pusfināla cīņu starp Cīrihes „Lions” un Espo „Blues”.

Tā kā „Lions” mājvieta „Hallenstadion” mača dienā jau ir aizņemta (tur notiks riteņbraukšanas sacensības), Šveices čempioni spēli aizvadīs „Diners Club” arēnā. Šī ir tikai otrā reize, kad moderno, bet ne pārāk lielo arēnu piepildīs maksimāli iespējamais līdzjutēju skaits. Cīrihes komandai pirms ČL aizvadīs vēl 2 mačus vietējā čempionātā, kamēr „Blues” atpūšas, iztiekot bez cīņām Somijas līgā.


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: