Arhīvs
Aprīlis, 2024
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
Rīgas Dinamo uzvara pret Toljati Lada
Publicēts 9. decembrī, 2008.
Rīgas Dinamo izcīnīja 3 uzvaru savā izbraukuma sērijā Toljati ar futbola cienīgu rezultātu 1:0 uzvarot vietējo Ladu. Abu komandu iepriekšējās divās spēlēs arī tika fiksēti sausie rezultāti (6:0 un 1:0), bet tajās uzvarēja Lada.

Spēles pirmais periods pagāja ar ievērojamu mājinieku pārsvaru, turklāt Lada sev visai neraksturīgi daudz uzbruka un izveidoja vismaz 5 ļoti labus vārtu gūšanas momentus, tomēr pārliecinoši Dinamo vārtos darbojās Martins Pruseks, bet kad arī viņš bija bezspēcīgs talkā nāca veiksme. Šķiet Ladas galvenais treneris Pjotrs Vorobjovs, paskatoties uz Rīgas Dinamo spēļu kalendāru, bija nolēmis ar aktīvu mača sākumu sakaut pretiniekus jau pirmajā periodā, kurā toljatieši uzturēja ļoti augstu tempu. Īpaši smagi mūsējiem gāja aizsardzībā skaitliskajā mazākumā, kad noraidījumus izpelnījās Ronalds Petrovickis un Guntis Galviņš. Jau mača ceturtajā minūtē mazākumā tikai Pruseka meistarība un veiklība nosargāja mūsu vārtus neieņemtus. Tomēr nepilnas divas minūtes līdz mača beigām arī viņš bija bezspēcīgs, bet Panova raidīto ripu atvairīja vārtu stabiņš. Pēdējo ofensīvu Lada noorganizēja pēdējās divās perioda minūtēs, tomēr arī tā nedeva vēlamo rezultātu, tikai abpusējo noraidījumu. Rīgas Dinamo pirmajās spēles 20 minūtēs bija spiesta vairāk domāt par savu vārtu aizsargāšanu nekā uzbrukumu. Pat pašā spēles sākumā nopelnītais vairākums pagāja bez Vasilija Košeckina vārtu apdraudēšanas. Metieni pa Ladas vārtiem bija, bet par ļoti bīstamiem tos nosaukt grūti. Bīstamākais moments mūsējo izpildījumā notika spēles 5. minūtē Atvars Tribuncovs pieslēdzās Hartigana maiņas uzbrukumam, bet viņa metiens trāpīja pa vārtu stabiņu.

Otrais periods iesākās tikpat ātrā tempā kā pirmais, taču tagad arī Dinamo biežāk viesojās pie Vasilija Košečkina vārtiem un vairākās epizodēs viņš vienkārši izglāba savu komandu. Jau trešdaļas pirmajā minūtē pēc lieliskas Aigara Ciprusa piespēles no aizvārtes Marsels Hosa nespēja apspēlēt Ladas vārtsargu. Arī trešdaļas turpinājumā Košečkinam bija darba pilnas rokas – divreiz vārtu priekšā lieliskā pozīcijā nonāca Petrovickis, taču abas reizes ripa vārtu līniju tā arī nešķērsoja. Par Dinamo pārsvaru liecina arī metienu attiecība 17-10 rīdzinieku labā. Tomēr sākot no perioda vidus vairāki noraidījumi mūsējo uzbrukumus mazliet piebremzēja tomēr arī Lada vairs neskrēja tik ātri kā sākumā. Skaitliskajā vairākumā toljatieši izveidoja vairākus bīstamus momentus, taču Pruseks ar aizsargu palīdzību visas briesmas novērsa, un arī otrajā pārtraukumā ejot 0:0.

Trešo periodu atkal ļoti aktīvi iesāka mājinieki un mūsējiem nācās gādāt par savu vārtu drošību, turklāt vēl noraidījumu nopelnīja Aleksandrs Ņiživijs, bet Dinamo vārtsargs un aizsargi saglabāja savus vārtus neieņemtus. Spēles 47. minūtē no iemetiena apļa bīstamu metienu izdarīja Lauris Dārziņš, taču ripa atsitās pret vārtu stabiņu un atleca laukumā, bet turpmākajā epizodē noraidījumu nopelnīja mājinieki. Turklāt, spēles galvenais tiesnesis Rafaels Kadirovs slidoja apskatīties video atkārtojumu epizodei ar Dārziņa metienu. Vārti netika ieskaitīti, taču skaitliskajā vairākumā mūsu vairākuma specbrigādei (Elisons, Hartigans un Hosa) vajadzēja tikai 18 sekundes, lai pārtrauktu Ladas vārtsarga Vasilija Košečkina sauso sēriju pret Rīgas Dinamo pie skaitļa 167 minūtes un 3 sekundes. Vārtus Rīgas Dinamo labā guva Marsels Hosa, kurš ar precīzu metienu no kreisā iemetienu apļa pabeidz ilgstošu vairākuma izspēli, kurā vārtus jau pirms tam varēja gūt gan Elisons, gan Hartigans. Izvirzījušies vadībā mūsu hokejisti vēl lielāku uzmanību pievērsa aizsardzībai, bet Ladai nekas cits neatlika kā uzbrukt. Jāsaka, ka pēdējās minūtēs Ladas uzbrukumiem tomēr pietrūka apdomas, kaut gan spiediens bija visai ievērojams, taču bīstamu metienu nebija nemaz tik daudz, bet tie, kuri bija atsitās pret Pruseku. Spēle savu kulmināciju sasniedza trīs minūtes līdz beigām, kad nervi neizturēja Laurim Dārziņam, kurš savā aizsardzības zonā pēc cīņas pie apmales atklāti iesita pretspēlētājam, un par šo puicisko gājienu saņēma 2 minūtes. Tomēr arī šis noraidījums nepalīdzēja mājiniekiem panākt izlīdzinājumu un rezultātu nedeva arī vārtsarga nomaiņa. Rīgas Dinamo izturēja Ladas spiedienu pašaizliedzīgi metoties zem ripām un svinēja minimālu uzvaru ar 1:0. Uzreiz pēc finālsvilpes dūres ar pretinieku izvicināja Vestkots, un šajā dūru cīņā pēc punktiem uzvaru izcīnīja kanādiešu aizsargs. Par šo pārkāpumu gan viņš nopelnīja spēles sodu 25 minūtes.

Par labāko spēlētāju Rīgas Dinamo sastāvā šajā spēlē tika atzīts vārtsargs Martins Pruseks.

Foto un teksts: dinamoriga.eu


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: