Arhīvs
Aprīlis, 2024
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
Soli tuvāk finālam “Salavat” un “Lions”
Publicēts 11. decembrī, 2008.
Aizvadītas pirmās cīņas Čempionu līgas pusfinālos. Soli tuvāk galvenajai balvai ir Ufas “Salavat Julajev”, kas uzveica Magņitogorskas “Metallurg” ar 2:1 un Cīrihes “Lions” - 6:3 pret Espo “Blues”.

Ufas „Salavat Julajev”, ar 2:1 pārspēdama Magņitogorskas „Metallurg”, izcīnījusi pirmo uzvaru Čempionu līgas pusfinālā. Šobrīd mājas spēļu priekšrocība var izšķirt, kura no komandām iesoļos finālā, un šī priekšrocība ir „Salavat” rokās. 7. janvārī atbildes spēle notiks Ufā. Cīņa starp diviem krievu klubiem izvērtās par ļoti saspringtu un sīvu maču. „Salavat Julajev” vārtos brīnišķu spēli rādīja Aleksandrs Jeremenko, atvairīdams 36 pretinieku metienus.

Lai gan vārti netika gūti, pirmās divdesmit minūtes aizritēja spraigā cīņā. Abi KHL klubi skrēja no vieniem vārtiem uz otriem, visādi cenšoties iemest ripu tai paredzētajā vietā – vārtos. Trešdaļas vidū mājinieki, šķiet, bija izvirzījušies vadībā. Jans Mareks ielauzās ufiešu aizsardzībā, apspēlēja vārtsargu un raidīja ripu tuvējā vārtu pusē. Taču nē, šos vārtus pie tablo rezultāta nepieskaitīja, izrādās, pirms tam bijusi tiesneša svilpe, kas vēstīja par pārāk ātru ieiešanu uzbrukuma zonā. Viesi pēc pirmā perioda laukumu pameta labā formā – bija aizvadīti divi mazākumiņ, „goli” netika ielaisti.

Arī otrajā „Metallurg” ātri vien ieguva vairākumu, bet šovakar nespēja tos izmantot. Vadzis plīsa pēc Miroslava Blataka metiena, kad ripa ielidoja vārtu augšējā daļā. Atlikušajās minūtēs Jeremenko vēl divas reizes glāba komandu no iespējas zaudēt vārtus. Bet tad ne no kurienes radās moments, ko viesi spēja izmantot. Aleksejs Terešenko uztvēra piespēli neitrālajā zonā, uzsāka uzbrukumu, piespēlēja Alekseja Medvedam, kurš pārspēja Proskurjakovu. „Salavat Julajev” bija apskaužamā vadībā.

Uzsākot noslēdzošo trešdaļu, Magņitogorskas vienībai vajadzēja būt rezultatīviem. Tomašs Rolineks gandrīz samazināja rezultāta starpību, bet tikai gandrīz. Kad līdz mača beigām atlika vien 20 sekundes, „Metallurg” vārtsargu nomainīja pret papildus uzbrucēju. Tas atmaksājās – tika gūti goda vārti. Aleksejs Kaigorodovs iemeta skaistu raidījumu, taču ar to bija par maz, lai uzveiktu Ufu.

Cīrihes „Lions” bija mierīgi, vienoti un kontrolēja spēli pret Espo „Blues” – 6:3. Kolīdz ripa tika izspēlēta, sākās ļoti ātra spēle abu komandu izpildījumā. „Lions” kontrolēja pirmo periodu, noslēdzot to ar 1:0 un būdami vadībā arī metienu attiecībā – 12:8. Amizanti, ka abas vienības bija tuvu tam, lai ieraidītu ripu savos vārtos. „Blues” nesalūza, viņi pat atspēlējās – Ville Lajunens bija precīzs. „Lauvas” atkal izvirzījās vadībā, kad Raiens Gardners savāca atlēkušo ripu pie Bruklera vārtiem un uzreiz raidīja to vārtos. Pāris minūtes vēlāk Cīrihes vienība savāca atlēkušo ripu un ieraidīja vārtos. Vienīgi šoreiz to izdarīja Peters Sejna. Semi Sandels atguva vienus vārtus viesiem – 3:2. Vai viņi spēs atspēlēties? Ne gluži. Divu vārtu pārsvaru atjaunoja Sirils Bulērs, bet Jans Alstons panāca jau 5:2. Trešajā periodā trešo ripu „Lions” vārtos iemeta Jonass Natinens. Mazliet vairāk nekā minūti pirms mača beigām punktu rezultatīvajam mačam pielika Alstons – 6:3.

Atbildes mači risināsies 7. janvārī.


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: