Arhīvs
Aprīlis, 2024
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
Vēl darba daudz. Rīgas “Dinamo” – Habarovskas “Amur” 3:2
Publicēts 3. augustā, 2008.
Veiksmīgi aizvadīta otrā trešdaļa ir galvenā panākumu atslēga, kāpēc “Dinamo” hokejistiem vakar izdevās atspēlēties no 0-2 un ar 3-2 pārbaudes mačā pārspēt Habarovskas “Amur” vienību. Vārtus guva Lauris Dārziņš, Aleksandrs Ņiživijs un Mārtiņš Cipulis.

Brāķis piespēlēs, daudz neizlēmīgu darbību un savstarpējas sapratnes trūkums raksturo Rīgas “Dinamo” un Krievijas superlīgas 16. spēcīgākās komandas “Amur” spēli. 22 miljonus lielajam Habarovska kluba budžetam bija maza nozīme - tā bija krievu pirmā spēle sezonā, turklāt nebūt ne labākajā sastāvā. Nozīme bija otrajam periodam, kas bija kā mirdzoša bāka uz vispārēja tumsonības fona. Hokejisti vēl tikai gatavojas sezonai, un prasīt no viņiem Nacionālās Hokeja līgas cienīgu sniegumu būtu stūrgalvīgi.

Lai gan pirmajās 20 minūtes aizritēja līdzīgā ritmā ar minimālu “Dinamo” pārsvaru, neveiksmīgi nospēlētas 30 sekundes perioda izskaņā rezultāta izteiksmē radīja gluži pretēju iespaidu.

Laukuma saimniekiem bija pāris lieliskas izdevības atklāt rezultātu, taču divas reizes rīdzinieki netrāpīja tukšos vārtos.

16. minūtē tiesnesis “Dinamo” vienību atstāja trīs vīru sastāvā. Soļa attālumā no Masaļska atbrīvojās Aleksandrs Krisanovs, kurš vieglu rokas kustību kā treniņa pārmeta ripu pāri Latvijas vārtsargam, realizējot vairākumu (0:1).

Pusminūti vēlāk Ignatuškins ar partneriem izmantoja dinamiešu atslābināšanos un pārsvaru dubultoja (2:0).

Savukārt pēc pārtraukuma “Amur” hokejisti izskatījās krietni uzvilkušies un otrajā periodā vairāk kārt meklēja kašķi, līdz ar to viesu uz noraidīto soliņiem netrūka. Te allaž uzdevuma augstumos bija “dinamiešu” kapteinis Aleksejs Širokos, kurš pašaizliedzīgi metās savējos aizstāvēt.

Tanī pašā laikā spēles groži pilnībā pārgāja “Dinamo” rokās. Turklāt, vēl pāris noraidījumi no sodi puses uz mūsējo pārsvars atstarojās arīdzan uz tablo.

23. minūtē milzīgā ātrumā zonā ielidoja Dārziņš un filigrāni izlaida ripu cauri aizsarga kājām, kam sekoja precīzs metiens vārtu tīklā - 1:2.

Pēc mirkļa (24. minūtē) pretuzbrukumā jau aizskrēja Štāls un Ņiživijs. Pēc Štāla piespēles šķērsām laukuma Ņiživijs, neskatoties uz aizsarga pretestību, ar vienu pieskārienu rezultātu izlīdzināja (2:2).

Kad “Dinamo” stumtais vezums jau bija ieskrējies, otrās trešdaļas beigās pēc aizsarga tālšāviena ripu pielaboja Aleksejs Širokovs. Kaut gan brīnumainā kārtā melnais kaučuls sarkanajam četrstūrim aizleca secen, blakus vārtiem to savāca Cipulis un izmantoja krievu vārtsarga apjukumu - 3:2!

Jāpiezīmē, ka citā epizodē ripa nošķindināja habarovskiešu vārtu stabu.

Visu lasīt: http://hokejs.lv/2008/08/03/vel-darba-daudz/ 

Autors: Kristaps Zaļkalns, HOKEJS.LV

Foto: www.dinamoriga.eu, Nikon, Ilmārs Znotiņš 


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: